Maatregelen corona

UPDATE 30 APRIL 2020

Beste welpen, scouts, rowshes, pivo’s, ouders en verzorgers,

De afgelopen tijd hebben we geen opkomsten kunnen draaien in verband met de lockdown. Nu de maatregelen wat versoepeld worden, kunnen we met wat speciale maatregelen gewoon weer gaan starten! In deze mail leggen we de maatregelen uit. De onderstaande punten hebben in overleg tussen leiding en bestuur besproken om aan de richtlijnen van Scouting Nederland te voldoen.

Welpen:

• De opkomsten zullen op 15 mei starten en zullen gewoon weer tussen 19.00 en 20.30 zijn.
  • Wegbrengen/ophalen: Laat kinderen zoveel mogelijk zelf komen en we laten geen ouders op het terrein komen. Leiding zal bij de poort staan om vragen te beantwoorden. De opkomsten zullen gewoon starten op “de hut” aan de Kistemaker.
  • Uniform: We verwachten dat alle kinderen in hun groene welpenuniform komen met das. Dit doen we voor de zichtbaarheid en dus is de trui even niet voldoende.
  • Ga voor de opkomst thuis naar de wc. Het gebouw blijft op slot tijdens de opkomst.
  • Neem zelf een pakje drinken/flesje water mee. We mogen geen consumpties uitgeven.

Scouts:

• Andere locaties: De scouts zullen wekelijks op een andere locatie opkomst hebben. Dit zal de leiding op donderdagavond voorafgaand aan de opkomst mailen.
  • Aanmelden aanwezig: Reageer aub of je aanwezig bent. Mochten we een hele grote groep hebben, splitsen we de groep tijdens de opkomst. De tijden blijven 19.00 tot 21.00. We starten op 15 mei.
  • 1,5 meter afstand houden: Alle scouts houden zich aan dezelfde richtlijn. De activiteiten zullen hierop aangepast worden.
  • Kom in volledig uniform: blouse en das.
  • Neem zelf een flesje water/pakje drinken mee
  • Ga voor de opkomst thuis naar de wc. Op de locaties zullen geen toiletten zijn.

Rowshes:

• Geen bijeenkomsten op “de hut”.
  • Alle buitenopkomsten: Draag je uniform. (blouse en das)
  • Houdt je uiteraard aan de geldende “1,5 meter” maatregel. Pas je activiteiten hierop aan.

Kamp

• Voorlopig gaan de voorbereidingen van de kampen gewoon door. Uiterlijk 1 juni zal er een richtlijn vanuit scouting Nederland komen. We houden jullie op de hoogte.

Algemeen:

• Heb je verkoudheidsklachten of ziekte BLIJF THUIS.
  • De leiding houdt het recht voor om een kind naar huis te sturen als hij/zij te ‘ziek’ is. Hierbij worden natuurlijk eerst de ouders gebeld.
  • De hut blijft de komende tijd voor alle leden gesloten. De leiding komt alleen in het gebouw om materiaal voor opkomsten te halen.

We denken als scouting hiermee zo goed mogelijk onze opkomsten weer te kunnen starten om een mooi en veilig einde van het scoutingseizoen te hebben. We hopen natuurlijk dat we gewoon op kamp mogen en mocht er iets zijn, hoor je het van de leiding of vanuit het bestuur. Mochten er nog vragen zijn, horen we het graag.

Met een scoutinggroet,

Bestuur en leiding Scouting Rurik Heiloo