Maatregelen corona

UPDATE 9 JULI 2020

Beste Welpen, Scouts, RowShe’s, PiVo’s, ouders en verzorgers,

In het voorjaar hebben we geen opkomsten kunnen draaien in verband met de coronacrisis. Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld. Met de nodige aanpassingen zijn de opkomsten weer gestart en hebben zelfs een alternatieve versie van het midzomerfeest en de zomerkampen kunnen plaatsvinden!

Welpen:

• De opkomsten zullen gewoon weer tussen 19.00 en 20.30 zijn.
  • Wegbrengen/ophalen: Laat kinderen zoveel mogelijk zelf komen en we laten geen ouders op het terrein komen. Leiding zal bij de poort staan om vragen te beantwoorden. De opkomsten zullen als normaal starten op “De Hut” aan De Kistemaker.
  • Uniform: We verwachten dat alle kinderen in hun groene welpenuniform komen met das. Dit doen we voor de zichtbaarheid en dus is de trui even niet voldoende.
  • Ga voor de opkomst thuis naar de wc. Het gebouw blijft op slot tijdens de opkomst.
  • Neem zelf een pakje drinken/flesje water mee. We mogen geen consumpties uitgeven.

Scouts:

• Andere locaties: De scouts zullen wekelijks op een andere locatie opkomst hebben. Dit zal de leiding op donderdagavond voorafgaand aan de opkomst mailen.
  • Aanmelden aanwezig: Reageer aub of je aanwezig bent. Mochten we een hele grote groep hebben, splitsen we de groep tijdens de opkomst. De tijden blijven 19.00 tot 21.00. We starten op 15 mei.
  • 1,5 meter afstand houden: Alle scouts houden zich aan dezelfde richtlijn. De activiteiten zullen hierop aangepast worden.
  • Kom in volledig uniform: blouse en das.
  • Neem zelf een flesje water/pakje drinken mee
  • Ga voor de opkomst thuis naar de wc. Op de locaties zullen geen toiletten zijn.

Rowshes:

• Voorlopig geen bijeenkomsten op “De Hut”.
  • Alle buitenopkomsten: Draag je uniform. (blouse en das)
  • Houdt je uiteraard aan de geldende “1,5 meter” maatregel. Pas je activiteiten hierop aan.

Kamp:

• Recent zijn de speltakken op zomerkamp geweest. Zowel voor de Welpen, als de Scouts en de RowShe’s is een aangepast kamp georganiseerd; korter dan normaal en op een andere locatie dan gepland, maar wij zijn voor iedereen blij dat de kampen met de nodige aanpassingen toch konden doorgaan. Complimenten voor de extra inzet van leiding en ouders. We zijn heel benieuwd hoe de leden het hebben ervaren en horen graag de kampverhalen!

Algemeen:

• Heb je verkoudheidsklachten of ziekte: BLIJF THUIS.
  • De leiding houdt het recht voor om een kind naar huis te sturen als hij/zij te ‘ziek’ is. Hierbij worden natuurlijk eerst de ouders gebeld.
  • De hut blijft de komende tijd voor alle leden gesloten. De leiding komt alleen in het gebouw om materiaal voor opkomsten te halen.

Mocht er iets zijn, dan hoor je het van de leiding of vanuit het bestuur. Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag.

Fijne zomer!

Met een scoutinggroet,