Maatregelen coronavirus

Scouting Nederland heeft haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 mei 2020 niet door te laten gaan.

In het scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Scouting Rurik volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten die tot 31 mei gepland stonden NIET doorgaan.

Online scoutingprogramma
Toch willen wij de jeugdleden niet zo lang zonder scouting laten zitten. Daarom bedachten onze leden Annemarie, Iris en Zoë een online spel, waardoor de Welpen en Scouts scouting niet helemaal hoeven te missen.

Het spel bestaat uit verschillende opdrachten die de leden thuis gedurende de week kunnen uitvoeren. Per week is een opdracht beschreven. Hiervan levert het scoutinglid uiterlijk vrijdagavond de foto’s of filmpjes in die door de leiding worden beoordeeld.

Zo kunnen de leden punten verdienen. Wanneer er genoeg punten zijn behaald, kan een unieke badge worden verdiend die zal herinneren aan deze bizarre tijd.

Hopelijk bieden deze opdrachten een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. Het hele gezin kan natuurlijk meedoen aan de opdrachten.

Mocht u verder nog vragen hebben over scouting en het coronavirus, dan kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting Rurik Heiloo