NLdoet bij Scouting Rurik

Op zaterdag 12 maart 2016 organiseert het Oranje Fonds NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Scouting Rurik uit Heiloo doet hier aan mee met een Klusdag.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken. Scouting Nederland kent de kracht van vrijwilligers en met de 25.000 vrijwilligers in de organisatie draagt zij graag een steentje bij aan dit mooie initiatief. In het hele land zijn Scoutinggroepen actief voor NLdoet, bijvoorbeeld door hun clubgebouw open te stellen voor vrijwillige schilders of door zelf een bezoekje te brengen aan een bejaardencentrum.

Bouw opbergruimte voor palen

Scouting Rurik doet dit jaar mee met een Klusdag bij het eigen clubgebouw aan De Kistemaker. Een groep vrijwilligers uit Heiloo gaat op het buitenterrein een nieuwe opbergruimte bouwen voor de opslag van houten palen, waar de scouts torens en andere bouwwerken mee maken. Maar er staan ook kleinere klussen in het clubgebouw op de planning.

‘NLdoet is hier een mooie kans voor en daarom doen wij graag mee. Bovendien leren we onze leden op deze manier dat het goed is om iets te doen voor een ander. Dat draagt bij aan hun ontwikkeling’, aldus Thijs van Zwam, organisator bij Scouting Rurik. Hij kijkt uit naar een leuke, productieve dag.

IMG-20150321-WA0013
Scouts van Rurik actief tijdens NLdoet