Corona update

Nederland is tot en met 9 februari in lockdown. Scouting neemt daarom haar verantwoordelijkheid om contacten gedurende deze periode tot een minimum te beperken. Ook de nieuwe Britse virusvariant die op dit moment ook kinderen lijkt te treffen, geeft geen goede perspectieven om de grenzen van de maatregelen op te zoeken. Daarom zijn er in heel Nederland géén fysieke scoutingopkomsten en zijn alle clubgebouwen gesloten. Dit geldt ook voor Scouting Rurik Heiloo.

Onze leden kijken er naar uit weer normale opkomsten te draaien en activiteiten te organiseren. Zolang de lockdown duurt zijn deze activiteiten helaas niet mogelijk. Ook bij versoepeling van de huidige maatregelen zijn dergelijke bijeenkomsten niet gelijk mogelijk. Om te kijken hoe komend voorjaar eruit ziet, heeft onze vereniging nauw contact met Scouting Nederland. Door de onzekerheden zijn de vooruitzichten vooralsnog onduidelijk.

Op thuisopavontuur.nl vinden leden een verzameling activiteiten die allemaal vanuit huis zijn te doen. Deze site wordt continu aangevuld met nieuwe suggesties.

Het antwoord op veel gestelde vragen vind je op scouting.nl/coronavirus. Staat je vraag er niet bij? Stel hem aan de leiding van je speltak of aan het bestuur.

Met scoutinggroet,

Bestuur Scouting Rurik