Welpenkamp

Welpenkamp

In de eerste week van de zomervakantie, van 4 tot 11 juli, zijn we met de Welpen op kamp geweest naar Elburg. Toen we op zaterdag bijna wilden vertrekken kwamen Buurman en Buurman opeens langs! Ze vroegen of we mee gingen op vakantie naar een onbewoond eiland. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen! Na een klein reis van anderhalf uur kwamen we aan op het eiland in Elburg. Wim was op die dag jarig dus hij trakteerde op taart, mmm! ’s Avonds gingen we naar de disco waar we onder-andere gingen limbodansen en ballon-schuifelen.

 

1
Buurman en Buurman

 

De volgende dag gingen we een ruilspel doen met alle onderdelen van de tentjes. Bij Buurman moesten we een onderdeel kopen en bij de andere Buurman moest je hem voor meer verkopen. Toen iedereen alle onderdelen had verzameld was het tijd om de tentjes op te zetten. Na het eten van een heerlijke barbecue trok iedereen zijn zwemkleding aan om het eierklap-renspel te doen. Wat hebben we gelachen!

Op maandagochtend werd iedereen heerlijk wakker in de tentjes om na het ontbijt naar de stad te fietsen. Daar kon iedereen van zijn 5 euro zakgeld iets leuks kopen. Terug bij het gebouw schreef iedereen kaarten naar thuis, om daarna heerlijke aardappels met sperziebonen te eten. Hierna gingen we bij het kampvuur gezellig wat liedjes zingen. Toen alle welpen net lekker lagen te slapen, werden ze wakker gemaakt om een dropping te doen. Spannend!

 

DSC_0062

De volgende ochtend sliep iedereen lekker laat uit om hierna een sportieve 6-kamp te doen! Ook was het zulk mooi weer dat we in het meer zwommen en van de buikschuifbaan gingen. Na de spaghetti was het speellokaal omgetoverd tot een bioscoop om de dvd van Buurman en Buurman te kijken. Buurman kwam zelf in levende lijve nog even langs!

Op woensdagochtend werden alle tentjes weer afgebroken en gingen we daarna naar het oude centrum van Elburg om bij de touwslagerij en de smid te kijken. Daarna beklommen we de kerktoren (wel 158 treden!) om van een mooi uitzicht te genieten. We aten andijviestamppot en ontvingen toen een brief van Buurman. Hij had een mooie postentocht in elkaar gezet! Na de tocht ging iedereen heerlijk slapen.

3
Kerktoren beklimmen in Elburg

 

De volgende ochtend moest iedereen zijn tas inpakken, want we gingen naar het zwembad! Toen we heerlijk gezwommen hadden kwamen we terug bij het gebouw, waar we samen met onze twee gasten, Gerard en Margreth nasi gingen eten. s ‘Avonds deden we casino en bordspelletjes.

Op vrijdagochtend deden we water spons en vuur en moest iedereen alvast zijn spulletjes inpakken voor vertrek. We aten shoarma en toen begon de bonte avond. Iedereen deed een leuk stukje en Buurman presenteerde de show.
 

Geweldig leuk kamp!

Op zaterdag was de week helaas alweer om. We speelden nog eventjes een potje levend stratego terwijl de leiding inpakte, en toen was het alweer tijd om terug naar Heiloo te gaan. Bij aankomst stonden alle ouders alweer op ons te wachten. Het was een geweldig leuke week en iedereen heeft ervan genoten!

DSC_0300