Scouts

Een sms-speurtocht lopen, een waterballonnen katapult maken, een smokkelspel spelen in het bos…

Wil jij vrijdagavond wel eens wat anders doen dan suf bij je ouders op de bank zitten? Misschien zijn de scouts wel wat voor jou! Iedere week doen we iets anders; de ene keer heeft het iets te maken met scouting technieken, zoals je eigen schommel pionieren, pannenkoeken bakken op het kampvuur of leren hoe het kompas werkt, de andere keer verzinnen we een toneelstuk, houden we een gekke estafette of knutselen we ons eigen stoeltje voor zomerkamp in elkaar.

Scouts ondernemen uitdagende activiteiten

De scouts hebben een aantal keer per jaar een weekendkamp waaronder eenmaal per jaar De DSW. Tijdens deze Districts Scouting Wedstrijden strijden de Scouts tegen hun leeftijdsgenoten uit de regio. De tijdens de opkomsten geleerde scoutingtechnieken moeten gebruikt worden, maar ook samenwerking en sfeer is een belangrijk onderdeel bij deze ‘wedstrijd’.

Een week lang in de grote vakantie gaan de Scouts op zomerkamp. In tenten kamperen we ergens op een mooi terrein in Nederland. De dagen worden gevuld met allerlei activiteiten zoals kanoën, spelletjes in het bos, zwemmen in een meer etc. Een dag lopen we met rugzak op naar een mooi plekje om daar onder de sterrenhemel te slapen. Tijdens zomerkamp moet niet gek opkijken als opeens Bep Brul naast je staat, ’s nachts je fiets in de boom is gehezen of dat je jezelf in de boom moet hijzen om er een lekker toetje uit te plukken.

_MG_3168

Groepsfoto van de Scouts tijdens zomerkamp 2016Alles is mogelijk. Dus als je zin hebt in wat spannends, wat anders en gezelligs, kom dan eens vrijdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur langs bij de scouts!

Interesse gewekt?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de leiding van de Scouts door een mail te sturen naar: scouts@scoutingrurik.nl

LEIDING GEVRAAGD

Scouting Rurik Heiloo is op zoek naar kandidaten die leiding willen worden bij de Scouts. Ben je 18 jaar of ouder, op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding en heb je affiniteit met kinderen, dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken!

Korte omschrijving
Je maakt deel uit van een team van 4 à 5 leiders. Samen organiseren en begeleiden jullie wekelijks spannende en uitdagende activiteiten voor een groep van ca. 25 jongens en meiden. Daarnaast organiseren jullie ook weekeindkampen en zomerkampen.

Belangrijk
Je kunt goed met kinderen omgaan en bent bereid een VOG aan te vragen.

Wanneer en waar
De wekelijkse opkomsten met de kinderen zijn op vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur in clubgebouw “De Hut” aan de Kistemaker 11 te Heiloo. Reken daarnaast op 1 à 2 uur per week voor voorbereiding en overleg.

Wil je een keer komen kijken, neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze groepsbegeleider via: groepsbegeleider@scoutingrurik.nl