Hulpdiensten rukken uit…

Hulpdiensten  rukken uit...
Nee niet echt natuurlijk, maar de Welpen van Scouting Rurik Heiloo hebben weer een spannend weekend beleefd. Met de hulp van enkele Heilooër hulpdiensten werd de Hut op de Kistemaker het toneel van een heus “112-Weekend”

De Welpen (7 tot 11 jaar) en Leiding bleven een nachtje slapen en kregen bij aankomst van een rechercheur te horen dat er was “ingebroken”! De Welpen konden daardoor niet de Hut in, want er moest eerst een heus sporenonderzoek gedaan worden. De Welpen gingen daarom meteen in de buurt zoeken naar aanwijzingen en naar voorwerpen die gestolen zouden zijn. Gelukkig werd heel veel van het gestolen waar teruggevonden.
De volgende dag mochten de Welpen een kijkje nemen in de brandweerkazerne van Heiloo. De kinderen kregen een rondleiding en mochten daarna ook zelf met de brandweerslang spuiten. Zo zijn de Welpen nu niet alleen bedreven in het maken van een kampvuurtje, ze kunnen deze ook blussen. Later die middag kwam ook de dierenambulance nog een bezoek brengen aan het clubgebouw. Na de rondleidingen zijn de Welpen een stuk wijzer geworden over wat er allemaal nodig is voor de brandweer en dierenambulance om hun belangrijke taken uit te kunnen voeren.

Aan het eind van het weekend konden de nepboeven gepakt worden en werden zij meegenomen naar het politiebureau. De Welpen willen iedereen bedanken die geholpen heeft om het “112-weekend” onvergetelijk te maken. Er is na de zomer weer plek voor nieuwe Welpen.

Brandweerman Arjen van Wijngaarden geeft de Welpen van Rurik een rondleiding in de kazerne van Brandweer Heiloo.